Előfizetői tartalom

Svájc is beszáll az unió nagy kutatás-fejlesztési programjába

Portfolio
Az Európai Unió és Svájc ma átfogó nemzetközi megállapodást írnak alá, melynek értelmében Svájc részt vesz az uniós "Horizont 2020" kutatási és innovációs keretprogram egyes részeiben, az Euratom kutatási és képzési programjában, valamint a nemzetközi termonukleáris kísérleti reaktor ITER-projektben - hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság közleménye.

Svájc így az uniós tagállamokkal egyenjogú tagként helyet kap a projektkonzorciumokban, és pénzügyi támogatást is biztosít a szóban forgó programokhoz, 2016 végéig mintegy 400 millió euró hozzájárulással. A megállapodás mai aláírása során Carlos Moedas, az Európai Bizottság tudományos, kutatási és innovációs ügyekért felelős biztosa azt emelte ki, hogy mind a Közösség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés