Előfizetői tartalom

"Tévedtek, akik szerint csak kitaláltunk egy új szót az EU-s pénzköltésre"

Weinhardt Attila, Helsinki
2014-ben sokan azt gondolták, hogy csak azért dobta be az Európai Bizottság a smart specialization strategy kifejezést a 2014-2020-as kohéziós politikába, hogy valahogy be tudja csomagolni az új ciklus EU-s pénzköltését, de az elmúlt két év sikerei egyértelműen bizonyítják, hogy ez nincs így - hangsúlyozta a Helsinkiben rendezett Smart Regions 2.0. konferencia mai egyik nyitóelőadásában az Európai Bizottság regionális politikai biztosa.

Már több mint 120 programnál járunkCorina Cretu ezzel többek között arra utalt, hogy eddig már több mint 120 ilyen intelligens szakosodási (S3) stratégiát dolgoztak ki EU-szerte az egyes régiók, amelyeknek kezdenek beérni az eredményei a kutatás-fejlesztés és innovációk terén és egyre több ember érzi ezeket. Mindezek mellett vicces volt a 800-900 fős konferencia első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés