Álhír terjed - Nem átverés az ingyen hűtő!

2017. augusztus 11. 10:15    
nyomtatás
 
Nem fogyott el az Otthon Melege Program 600 millió forintos háztartási gépek cseréjére szánt vissza nem térítendő támogatása, hiszen régiónként lehet benyújtani a jelentkezést és eddig csak az Észak-alföldi és a Dél-alföldi régióban függesztették fel a pályázatot. Öt régióban még ezek után nyílik meg a lehetőség. Ha mégis elfogyna a keret, akkor ahogy korábban idén is megemelik a keretet.


A napi.hu a Magyar Nemzetre hivatkozva írja, hogy politikai reklámnak tekinthető az Otthon melege program, mert olyan bonyolult a bürokrácia, hogy aki nem eleve megírt pályázattal indul, annak esélyes sincs a háztartási gépek vásárlásának támogatására kiírt pályázatok nyertesei közé kerülni.

Továbbá a lap szerint a 600 millió forintos keret néhány óra alatt elfogyott. Ez azért sem igaz, mert a 600 millió forintos keretet a régiók között népesség arányában osztották fel, így minden egyes régiónak rendelkezésére áll egy bizonyos keretösszeg, mellyel gazdálkodhat. Ezt a régiónkénti megosztást korábbi cikkünkben írtuk meg. Továbbá azért sem fogyhatott el a teljes keretösszeg, mert régiónként eltérő időpontban lehet benyújtani a kérelmeket, melyet szintén megtalálnak a korábbi cikkünk összefoglaló táblázatában.

Összesen két régióban (Észak-alföld és Dél-alföld) nyitották meg és függesztették fel a lehetőséget, de még 5 régióban van lehetőségük a pályázóknak, hogy az elavult háztartási nagygépeiket új, magas energiahatékonyságú berendezésekre cseréljék.

Régiók, keretösszegek és időpontok


  • Észak - Magyarország rendelkezésre álló keretösszeg 70416505 Ft, benyújtási időszak kezdete: 2017.08.14.
  • Nyugat - Dunántúl rendelkezésre álló keretösszeg 60053985 Ft, benyújtási időszak kezdete: 2017.08.16.
  • Dél - Dunántúl rendelkezésre álló keretösszeg 54984144 Ft, benyújtási időszak kezdete: 2017.08.21.
  • Közép - Dunántúl rendelkezésre álló keretösszeg 64739614 Ft, benyújtási időszak kezdete: 2017.08.23.
  • Közép - Magyarország rendelkezésre álló keretösszeg 182734504 Ft, benyújtási időszak kezdete: 2017.08.28.

Számításaink szerint így még közel 433 millió forint áll a pályázók rendelkezésére. Ha véletlenül elfogyna a keret, akkor sem kell megijedni, mert Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a héten elmondta, hogy a sikeres pályázatokat benyújtók várhatóan valamennyien támogatást kapnak, mert ahogyan korábban, úgy az idén is megemelik a rendelkezésre álló keretet.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium