Előfizetői tartalom

Duplázzák az éves pénzt az új uniós pályázatértékelőknek?

Portfolio
Az eddig jelzett, éves szinten 1 milliárd forint helyett 2 milliárd forintot tesz ki csupán 2016-ban az új állami projektértékelési rendszer létrehozására és működtetésére fordított költségvetési összeg - derül ki abból a friss kormányhatározatból, amely az új rendszer alapelveiről és a feladatairól szól. Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy dupla akkora juttatást kaphatnak a nyilvános szaknévsorba bekerülő pályázatértékelők, mint eddig hittük, mert a rendszer felállításának bizonyára vannak kezdeti költségei. Mindenesetre nagyon valószínű, hogy az eddig kalkulált néhány tízezer forintnál többet kereshetnek átlagosan havonta az értékelők. A határ nem lehet a csillagos ég, mert az új határozat egy felső korlátot is tartalmaz.

A parlamentben múlt héten elfogadott törvény után megjelent egy rövid "eligazítás" az új állami projektértékelési rendszer alapelveiről. Azt ezt rögzítő kormányhatározat (1216/2016. (IV. 29.) a legfrissebb Magyar Közlönyben található és "a 2014-2020 programozási időszak projektértékelési rendszere átalakításának alapelveiről és feladatairól" címet viseli. A rövid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés