Előfizetői tartalom

Ennyire érdekli a magyarokat az uniós ingyenpénz

Vízi Ildikó
Átlagosan kétszeres túligénylés tapasztalható a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program legnépszerűbb pályázatainál, de rendkívüli nagy a szórás - derült ki a Portfolio elemzéséből. A 11 kiválasztott pályázati felhívásból ugyanis volt, amely esetében nyolcszoros volt a túligénylés és volt olyan, ahol még a keret felét sem kérték el a vállalkozások. Jó hír a cégeknek, hogy a 3 legnépszerűbb kapacitásbővítő pályázat esetében már elindult a kifizetés, összesen több mint 21 milliárd forint értékben. Utóbbi összeg a GINOP teljes kifizetésének 63%-át teszi ki, az összes eddigi uniós kifizetésnek pedig az 52%-át tesz ki.

A kiválasztás alapját az képezte, hogy melyek azok a pályázatok, melyek a vállalkozásoknak szólnak és nem nevesített kiemelt pályázatok. A felhívások számait a hivatalos pályázati oldalon található tényadatok alapján vetettük össze. Így jutottunk arra, hogy összesen 11 pályázati felhívást választottunk ki, melyek a vállalkozások kapacitásbővítését, piacra jutását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés