Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: 246 milliárddal több jut idén gazdaságfejlesztésre

Vízi Ildikó
A Portfolio számításai szerint összesen 246 milliárd forinttal emelte meg a minap módosított 2016-os GINOP pályázati menetrend teljes keretösszegét a kormány, amelyből a kutatás-fejlesztési pályázatok keretemelése önmagában 140 milliárdot tesz ki. Ez tehát jó hír az EU-pályázati dömpingre váróknak, ahogy az is, hogy a frissített menetrendet táblázatokba rendeztük a jobb áttekinthetőség érdekében. A GINOP Éves Fejlesztési Keretének felfelé módosítása abba a fő kormányzati célba illik bele, hogy év végéig a 7 évre rendelkezésre álló uniós forrásoknak nem 80, hanem immár 85%-át szeretné meghirdetni. Mivel ma kiderült, hogy a visszatérítendő uniós források elosztási hálózatát májusban kezdik felállítani, így egyre nagyobb figyelmet érdemes fordítani a hitel, illetve kombinált termékek felé, amelyeket a GINOP 8. prioritásában érdemes átnéznie a cégeknek.

A napokban jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program januárhoz képest frissített éves ütemterve, amelynek alaposabb vizsgálata azért tartott több napig, mert a Magyar Közlönybeli módosításokat rendkívül nehéz átlátni. Az volt a célunk, hogy a módosításokat is egyberendező táblázatokkal mutassuk be, hogy az egyes pályázatokat milyen ütemezéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés