Előfizetői tartalom

Megszólalt a Miniszterelnökég az EU-források ügyében (2.)

Portfolio
"Nincs okunk azt feltételezni, hogy az Európai Bizottság Magyarország esetében egyéb feltételekhez kötné az operatív programok elfogadását, mint amit más tagállamoknak is teljesíteniük szükséges. A témában zajló találkozók mindegyike szakmai síkon mozog, ezeken a tárgyalásokon politikai kérdések nem kerülnek napirendre." - többek között ezt a választ küldte a Miniszterelnökség Fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága a Portfolio azon kérdésére, hogy a friss diplomáciai fejlemények tükrében mekkora a kockázata a Magyarország által benyújtandó Operatív Programok elfogadásának elhúzódására.

Megtudtuk azt is, hogy a kormány eddigi tervével szemben nem október végéig nyújtjuk be az említett dokumentumokat Brüsszelnek, hanem majd november közepe körül. A kis csúszástól függetlenül azonban továbbra is azzal kalkulál a kormány, hogy "az Európai Bizottság a pár hét múlva esedékes benyújtást követően, még idén elfogadja az Operatív Programokat, így az összes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés