Előfizetői tartalom

Mitől lesz jobb, ha lehallgatjuk az EU-pályázatok értékelőit?

Portfolio
Egyelőre nem látszik, hogy mitől lesz igazán jobb az uniós pályázatok új állami értékelési rendszere, az viszont biztos, hogy az érintett pályázatoknál lassul az eredményhirdetés és az EU-pénzek kifizetése is - derül ki a Portfolio által végzett rövid piaci körképből. A szakértők azt is feszegetik, hogy valóban célszerű-e háttérbe szorítani azokat, akik már régóta végeznek pályázatértékelést állami alkalmazottként, illetve tényleg ki kell-e zárni a nem állami alkalmazottakat az értékelésből, ha közben vállalnák a nemzetbiztonsági megfigyelést. További felvetés, hogy a nyilvános pályázatértékelői adatbázis ellenére is kialakulhatnak összejátszások, illetve bizonyos pályázatértékelői klikkek. Két szakértő azt is felvetette: megfontolandó lenne az állami (kiemelt), illetve önkormányzati (területi) pályázatokra is kiterjeszteni az értékelési rendszert, mert az objektív és átlátható pályázatértékelésre ott is nagy szükség lenne. A szakértői válaszokat a cégnév kezdőbetűi szerinti abc-sorrendben mutatjuk, az új rendszer jellemzőiről az alábbi cikkekben írtunk bővebben:

Kapcsolódó cikkünk2016.04.20Csepreghy: leáll a céges pályázatok értékelése, állami tőkeprogram készül2016.04.19Így dől el hihetetlen pénzek sorsa Magyarországon2016.04.12Leállhat a legnépszerűbb céges EU-pályázatok értékeléseEnrawell, Szebeni Dávid, stratégiai igazgató"Az uniós forrásból finanszírozott pályázatok értékelési rendszerének átalakításának szándéka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés