Előfizetői tartalom

Nagy hír a cégeknek: triplázódik a legnépszerűbb EU-s pályázati keret! (3.)

Portfolio
A szerda éjfélkor megnyílt uniós kapacitásbővítési pályázat 18 milliárd forintos keretösszege 40 milliárd forinttal 58 milliárd forintra fog nőni és 120-130 milliárd forintnyi támogatási igényig nincs tényleges hatósági szándék a pályázat felfüggesztésére - hangzott el a mai parlamenti projektmenedzseri ülésen. A jelentős keretemelést már a korábbi üléseken is szorgalmazták a pályázati tanácsadói szakma képviselői, amely így beért, de a döntésben az is szerepet játszott, hogy ezekről az uniós pénzekről gyorsan lehet dönteni és gyorsan ki is tudják fizetni a céljuttatásban érdekelt állami dolgozók. A hír összességében nagyon kedvező azoknak a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, amelyek termelési kapacitásaik bővítése érdekében nagy lendülettel ráugrottak a pályázatra, és már 48 milliárd forintnyi igényt benyújtottak. A mai jelzés alapján ugyanis jó eséllyel kapni fognak pénzt, hiszen várhatóan február 28-ig nem is függesztik fel a pályázatot. A mai eseményen számos további fontos információ is elhangzott az uniós pályázatok részleteiről.

Keretemelés, jogszabály módosításAmint arra a napokban több cikkben is felhívtuk a figyelmet: rendkívüli gyorsasággal nő a benyújtott támogatási igények összege a szerda éjfélkor megnyílt GINOP-1.2.1-16-os termelési kapacitásbővítési pályázatra. Olyannyira, hogy a 18 milliárdos támogatási kerethez képest a jelenlegi 48 milliárdnyi benyújtott igény már a pályázat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés