Előfizetői tartalom

Nem annyira kapós a kertészeteknek szánt EU-s pénz

MTI
|
Portfolio
A februárban megjelent, márciusban megnyitott uniós kertészeti pályázat 19 milliárdos keretösszegéből eddig csak a felére érkezett kérelem, mely 353 pályázatot és 9,82 milliárd forintot jelent - jelentette ki a Miniszterelnökség munkatársa. A kérelem benyújtásának feltétele a legalább 6 ezer euró értékű üzemméret és az, hogy a gazda vagy cég árbevételének fele mezőgazdasági tevékenységből származzon. Novembertől már kertészeti kisgépekre is lehet pályázni, melyre 15 milliárd forintos keretet különítettek el.

A Miniszterelnökség munkatársa ma jelentette be, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében még februárban meghirdetett 19 milliárdos keretösszegű "Kertészet korszerűsítés" pályázatra eddig mindösszesen 353 kérelem érkezett, 9,82 milliárd forint értékben jelentette ki a Miniszterelnökség munkatársa. Így elmondhatjuk, hogy még a keret közel fele a pályázók rendelkezésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés