Előfizetői tartalom

Óriási a pezsgés a cégeknél az új EU-s pályázatok iránt

Portfolio
Az elmúlt évek gazdaságfejlesztési pályázatain nyertes kis- és középvállalkozások (kkv-k) 93 százaléka készül arra, hogy ismét uniós források igénybe vételével hajtson végre fejlesztéseket - derül ki az OTP Bank ügyfelei között végzett felmérésből. Jól jelzi az EU-s pályázatok fontosságát a fejlesztések terén az is, hogy uniós források igénybe vétele nélkül a kkv-k alig 21 százaléka tervez valamilyen beruházást. Nagy tehát a pezsgés, az új EU-s pályázatokkal kapcsolatos várakozás a cégek körében, de az OTP Business szakértői arra is felhívják a figyelmet, hogy jól át kell gondolni a pályázathoz kapcsolódó önerő és előfinanszírozás kérdését is a projekt sikeres végrehajtásához. A friss felmérés szerint a pályázó cégek felismerték ezt a helyzetet: négyötödük tervezi banki segítség igénybe vételét projektjei finanszírozásához és az átlagosan 160 millió forintos fejlesztés költségeinek 41-52 százalékát kívánják banki forrásból finanszírozni.

Elstartolt a két új pályázatAmint beszámoltunk róla, a július 9-től beadható két új GINOP-os kapacitásbővítési pályázatnál igen nagy az érdeklődés, hiszen a szerdai adatok szerint már mintegy 1250 pályázat érkezett be, így a 20 milliárd forintos keretösszegű pályázat volumenét már duplázni is kellett.Kapcsolódó cikkünk2015.07.15Csepreghy: a külföldiek is sokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés