Újabb 178 cég örülhet az uniós millióknak

2017. január 5. 13:46    
nyomtatás
 
Összesen 178 újabb vállalkozás nyert mintegy 1,2 milliárd forintnyi uniós forrást pályakezdők támogatását célzó gyakornoki programjának finanszírozására - tájékoztatott Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára. A mikro-, kis- és középvállalkozások számára jelenleg is benyújthatóak a támogatási kérelmek.


A gyakornoki program egyrészt bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, másrészt lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására és szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is. A vállalkozásoknak a program megvalósításra 9-15 hónap áll rendelkezésére
- emelte ki Rákossy Balázs.

A GINOP-5.2.4-16 pályázat még tavaly februárban jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 15 milliárdos keretösszeggel, melynek részleteit korábbi cikkünkben fejtettük ki. A pályázatra a kérelmek még most is benyújthatóak a mikro-, kis- és középvállalkozások részére. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1, 9 millió, maximum 30 millió forint. A támogatás mértéke 100%.

A hivatalos pályázati oldalon található statisztikák alapján jelenleg a felhívás esetében 1441 db beérkezett pályázatot számlálnak, összesen 10,7 milliárdos támogatási igénnyel. Egyelőre az Irányító Hatóság 99 darab támogatási igényt hagyott jóvá 716 millió forintos támogatás mellett, így tehát ehhez jön hozzá a 178 cég 1,2 milliárdos jóváhagyott támogatása. Mindez azt jelenti, hogy a 15 milliárdos pályázati keretből még mindig van jócskán le nem kötött rész.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium