Visszavágták az egyik népszerű uniós kapacitásbővítő pályázat keretét

2017. június 19. 16:33    
nyomtatás
 
A néhány nappal ezelőtt közzétett összefoglalóhoz képest 5 milliárd forinttal 27,4 milliárd forintra csökkentette az Irányító Hatóság az egyik legelső és népszerű uniós kapacitásbővítési pályázat keretösszegét - derült ki egy hétfői közleményből.


A kormány hivatalos pályázati oldalán megjelent közlemény szerint két ponton módosult a "Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" című (GINOP-1.2.1-14 kódszámú) felhívás:
  • A Felhívás 1.2 A Felhívásra rendelkezésre álló forrás pontjában a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 27,4 Mrd Ft-ra módosul.
  • A Felhívás 4.1. A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam pontjában: "A projekt fizikai befejezésének meg kell történnie legkésőbb 2018. május 31-ig. A támogatást igénylő projekttel kapcsolatos pénzügyi elszámolása (záró kifizetési igénylés) benyújtásának végső határideje legkésőbb 2018. augusztus 31."

A fenti első ponthoz lényeges: még a június 8-án feltöltött GINOP pályázati menetrendben is 32,4 milliárd forintos keretösszeg szerepelt, így tehát 5 milliárd forintos keretszűkítés történt.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a hivatalos kormányzati pályázati statisztikák szerint a GINOP-1.2.1-14 kódszámú pályázatra a benyújtott támogatási igény 42,76 milliárd forintnál állt, amelyből 27,9 milliárd forintot tett ki a megítélt támogatások volumene, de a hatályos szerződések összege csak 27,3 milliárd forintot tett ki 664 darab pályázatra. Így az eddig hatályos szerződési összeghez képest nem történt keretszűkítés. Csupán annyi történt, hogy az elméletileg lehetséges maximálisan kifizethető keretet csökkentették vissza arra a szintre, amit a pályázatok előrehaladása alapján lehetségesnek látnak kifizetni.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium