Alagutat építettek Bicskénél a kerékpárosoknak

2017. augusztus 12. 19:45    
nyomtatás
 
A Pannon Szíve Program keretében Etyektől Tarjánig épülő kerékpárút Bicske közelében keresztezi az M1-es autópályát és mivel a pályán szintbeli kereszteződés elképzelhetetlen, így a kerékpárosoknak egy önálló alagutat építettek - írja a vg.hu.


A kormány még 2015 decemberében határozott úgy, hogy fejlesztési célokra költségvetési maradványpénzeket csoportosít át, melyből 2,275 milliárd forintot a Pannónia Szívében érintett Fejér és Komárom-Esztergom megyei településeket is összefogó Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) kapott, méghozzá Etyek-Újhegy fejlesztésére és a Bicske és Tarján közötti kerékpárút építésére. Ehhez az összeghez két alkalommal is több százmilliós nagyságrendű kiegészítő támogatást nyert el a program. Így további 600 millió forint állami támogatás érkezett etyeki fejlesztésekre, és 841 millió az Etyek és Tarján közötti kerékpárút teljes megépítésére.

Az "Etyeki Gasztrosétány és kapcsolódó fejlesztések" projekt jelenleg épülő elemeinek költségvetése 3,716 milliárd forint, a forrást a magyar állam biztosítja.

A Pannónia Szíve program keretében Etyektől Tarjánig épülő kerékpárút Bicske közelében keresztezi az M1-es autópálya körülbelül 8 méter magas töltését. A gyorsforgalmi úton elképzelhetetlen a szintbeli kereszteződés, a meglévő közúti alagút mérete pedig nem tette lehetővé, hogy a kerékpárosok is azt használják. Ezért önálló kerékpáros alagutat építettek. A kivitelezést a Sycons Kft. végezte el. Az etyeki építkezések Pannónia Szíve program nevű térségi turizmusfejlesztési program első ütemét jelentik.

Címlapkép: MTI, Mohai Balázs

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium