Előfizetői tartalom

ÁSZ: hiányzott a stratégiai tervezés az EU-pénzek felhasználásában

Portfolio
"A 2010 óta lezajlott számvevőszéki ellenőrzések rámutattak, hogy az európai uniós források lekötésének hatékonysága fokozatosan javult, ugyanakkor szembetűnő volt a koncentrált stratégiai tervezés hiánya, valamint a források kifizetésének elhúzódása. A pénzek nehezen és lassan jutottak el a kedvezményezettekhez, ez pedig negatívan befolyásolta az eredményességet" - többek között ezeket tartalmazza az az átfogó összegzés, amelyet most tett közzé az Állami Számvevőszék. A vizsgálatok kitértek a pénzek elosztásában és ellenőrzésében közreműködő magyarországi intézményrendszerre is és az anyag tapasztalatairól tájékoztatta az ÁSZ az Országgyűlés Európai ügyek bizottságát.

Az ÁSZ által ma közzétett anyag összefoglalójának néhány fontosabb megállapítása:"A 2010 óta lezajlott számvevőszéki ellenőrzések rámutattak, hogy az európai uniós források lekötésének hatékonysága fokozatosan javult, ugyanakkor szembetűnő volt a koncentrált stratégiai tervezés hiánya, valamint a források kifizetésének elhúzódása. A pénzek nehezen és lassan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés