Előfizetői tartalom

Durva beszólást eresztett meg Magyarország ellen az uniós biztos

Portfolio
"Abban az országban, ahonnan én jövök, ha kiderül, hogy rokonoknak ítélsz szerződéseket, másnap letartóztatnak. Persze ez attól is függ, hogy az adott országban milyen szabályok vannak" - ezt a szokatlanul éles beszólást eresztette meg tegnap egy brüsszeli sajtótájékoztatón az EU-támogatásokért felelős román uniós biztos. A válasz arra az újságírói kérdésre érkezett, hogy hogyan lehet garantálni az EU-pénzek jó hasznosulását és a befektetők biztonságát, ha nem a legjobb ajánlat, hanem például a miniszterelnök veje nyer egy közbeszerzésen. A magyar médiában már megjelent leegyszerűsített üzenetek és idézetek helyett mi az alábbiakban a tegnap elhangzott újságírói kérdést és az uniós biztosok válaszait pontosan, a tényleges szövegkörnyezetüknek megfelelően közöljük.

Amint beszámoltunk róla: tegnap mutatta be az Európai Bizottság az EU jövőbeli költségvetési politikájával kapcsolatos vitaindító anyagát, amelyben felvetették, hogy a jogállamisági keretek meglétéhez kellene hozzákötni az EU-pénzek jövőbeli kifizetését. Ez persze csak egy felvetés, de erős üzenete van. Ennél is erősebb üzenetet eresztett meg a vitaindító anyagot bemutató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés