Előfizetői tartalom

Fél éven belül dől el a négyes metró bírsága

Portfolio
Nagyjából fél év múlva dől el, hogy az Európai Bizottság végülis mekkora bírságot szab ki Magyarországgal szemben a négyes metró beruházásnál az OLAF által talált szabálytalanságok alapján - jelezte Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Világgazdaságnak adott interjúban azt is mondta, ezt a bírságot elbírja a magyar büdzsé - lévén már ki is fizette -, de később be kell majd hajtani ezt az összeget a visszaélésekkel érintett cégektől és magánszemélyektől. Azt is elárulta, hogy melyik az a három magyar intézmény, amelynél immár február elsején elindul az elektronikus közbeszerzés, míg az összes többi magyarországi szereplőnél ez csak december 31-től lesz kötelező.

Az interjú néhány fontosabb információja saját kiegészítéseinkkel: A novemberben lezárult OLAF-vizsgálat (az EU Csalás Elleni Hivatala) alapján 167 milliárd forintos károkozást állapított meg tények alapján az uniós intézmény és ennek a tételnek az EU által finanszírozott 76,6 milliárd forintos részére élhet majd visszaköveteléssel az Európai Bizottság (ha talál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés