Előfizetői tartalom

Gigantikus kockázati tőkealap indul Európában

Portfolio
Egy akár 1,6 milliárd eurós, Európában gigantikusnak számító, kockázati tőkealap felállításához ad több százmillió eurónyi uniós költségvetési forrást az Európai Bizottság és ehhez a magánszektorból keresi meg az alapkezelőt - jelentette be ma egy portugál konferencián Carlos Modeas. Az Európai Bizottság kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős biztosa szerint ezzel újabb lökést kaphat az európai kockázati tőkealapok piaca, befektetési lehetőséget kaphatnak a nagy játékosok, az európai cégek pedig egy új finanszírozási forráshoz juthatnak.

A mai bejelentés nem teljesen újkeletű, Carlos Modeas már tavaly nyáron jelezte egy több országra kiterjedő, a nagybefektetők számára is lehetőséget jelentő alapok-alapja jellegű kockázati tőkealap felállításának tervét. Ez most válik valósággá az alábbi keretek mentén: Az EU a közös uniós kassza különböző programjaiból összesen legfeljebb 400 millió eurót biztosít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés