Előfizetői tartalom

Hirtelen beletoltak 40 milliárdot a magyar gazdaságba

Portfolio
Június 2-án még csak 56 milliárd forinton állt az új uniós ciklusbeli pénzek kifizetési számlálója, de ez mostanra 97 milliárd forintra ugrott, döntő részben a közlekedésfejlesztési projektekre kifizetett előlegek miatt. Közben az is fontos, hogy a megítélt uniós támogatások volumene másfél hét alatt közel 350 milliárd forinttal megugrott, azaz úgy tűnik, hogy nyártól igen erőteljesen fel fog futni a kifizetett támogatások összege.

A 2014-2020-as ciklus kifizetési számlálója, annak pörgése kiemelt fontosságú amiatt is, hogy a kormány valóban tudja-e teljesíteni az év elején vállalt 2048 milliárdos kifizetési célt, illetve vele párhuzamosan a mai Varga Mihály-interjúban is megerősített 2,5%-os átlagos idei GDP-növekedési előrejelzést. Csepreghy Nándor a Portfolio-n tegnap megjelent interjúban azt vázolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés