Előfizetői tartalom

Itt a jelentés: Magyarország élen jár az EU-pénzek elcsalásában

Portfolio
Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) összesen 272 vizsgálatot zárt le tavaly, amely alapján nagyjából 630 millió euró visszafizettetésére tett javaslatot - derült ki a hivatal 2016-os jelentéséből. Magyarországon 13 ügyben vizsgálták az uniós források felhasználását, melyből 11 ügyben tettek visszafizetési javaslatot, ami alapján az egyik legproblémásabb ország vagyunk. Azt a listát viszont már magasan mi vezetjük, amely azt mutatja, hogy mennyi támogatás visszatartását vagy visszafizetését javasolta a hivatal.

A tavalyi év adatai - dobogósak vagyunk a csalásbanTavaly az OLAF összesen 272 ügyet zárt le, és ezekben 346 ajánlást adott ki az illetékes uniós és tagállami hatóságok számára, amelyek lehetővé teszik 631,1 millió euró (körülbelül 195,6 milliárd forint) visszafizetését az EU költségvetésébe. A szervezet tavaly 219 új vizsgálatot is indított.Kép forrása: OLAF jelentésAz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés