Előfizetői tartalom

Mégis hátba szúrnak minket a csehek? - Elkezdenek szemezni az euróval

Portfolio
Három héttel ezelőtt latolgattuk a cseh euróbevezetés esélyeit, egy tegnapi cseh magazin pedig arról számolt be: információi szerint a cseh kormány azt kéri majd az Eurócsoporttól, hogy a cseh pénzügyminiszter is vehessen részt megfigyelőként az eurótagok pénzügyi tárcavezetőinek ülésén. Fontos, hogy ez még semmiféle formális elköteleződést nem jelent az euróbevezetés mellett, mégis jelzésértékű, hogy a csehek ott akarnak lenni a tűz körül, ahol kialakul, hogy az eurózóna integráció pontosan milyen feltételek mentén mélyül. Akkor, ha a csehek is hajlanának az euróbevezetésre, azaz követnék a szlovákokat, jócskán gyengülne a V4-ek formális egysége és politikai érdekérvényesítési képessége az EU-ban.

Budapest Economic Forum 2017 Az EU-integráció és az euróbevezetés témája kiemelt fontosságú magyar szempontból is, így több előadás és panelbeszélgetés is körbe fogja járni az október 5-én sorra kerülő Budapest Economic Forum konferenciánkon. A nyitóelőadást Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője tartja. További részletek: ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés