Előfizetői tartalom

Orbán is belemenne a többsebességes EU forgatókönyvébe?

Portfolio
Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar kormányfő február eleji máltai kijelentése feltűnést keltett az informális EU-csúcson, hiszen mindketten szokatlanul támogató hangvételben beszéltek a többsebességes Európai Unió modelljének lehetőségéről - mutat rá bennfentes források alapján friss helyzetjelentésében a Bruxinfo. A cikk szerint a március 25-i római csúcstalálkozó záródokumentumában nem sok konkrétum lesz az EU jövőjével kapcsolatban, majd a szeptemberi német választások után pöröghetnek fel az ezzel kapcsolatos fejlemények, de az nem valószínű, hogy az EU vezetői által megjelölt idén év végi határidőig valóban eldöntik az állami vezetők, hogy melyiket válassza a közösség abból az öt forgatókönyvből, amelyet múlt héten mutatott be az Európai Bizottság elnöke. Erről részletesen írtunk alábbi cikkeinkben:

Kapcsolódó cikkünk2017.03.02Milyen legyen a jövő Európája? Erről az étlapról lehet választani2017.03.01Juncker elárulta, mi lehet Európa jövője Uniós Források 2017 Az EU jövőjéről és a 2020 utáni közös költségvetési kilátásokról is szó lesz a Portfolio március 23-i Uniós Források 2017 című konferenciáján, amelyet Lázár János, a Miniszterelnökség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés