Előfizetői tartalom

Példátlan Európában: végignézhetjük az M6-os autópálya meghosszabbítását

Portfolio
Európában Magyarországon lesz először példa arra, hogy egy civil szervezet az elejétől a végéig hivatalosan végigkövetheti egy állami autópálya beruházás közbeszerzésének minden egyes lépését - jelentette be egy mai sajtótájékoztatón a kiválasztott szervezet, a Transparency International Magyarország ügyvezetője. Martin József Péter tájékoztatása szerint ők felügyelhetik az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közötti közel 20 km-es, az országhatárig tartó szakaszának építéséhez kapcsolódó előkészítési és kivitelezési feladatokat. Erről háromoldalú megállapodás született a magyar hatóságokkal, illetve az Európai Bizottsággal. Mindhárom fél hangsúlyozta, hogy a megállapodás a nyilvánosság erején keresztül is növelheti a közbeszerzések átláthatóságát és segítheti a jó gyakorlatok terjedését, illetve bemutatását.

A három fél között született polgárjogi szerződést Integritási Megállapodásnak nevezik, amelynek az a lényege, hogy az Európai Bizottság által finanszírozott különböző uniós projektek magyar hatóságok általi lebonyolításába, pontosabban a közbeszerzési eljárás minden fázisába civil monitort vonnak be. Az Európai Bizottság a 2014-2020-as ciklusban ezt az Integritási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés