Előfizetői tartalom

Rengeteg magyar cég gondolkodik a gépei lecserélésében

MTI
Kedvezőek a beruházási kilátások a közép-, kelet- és délkelet-európai térség országaiban, de a vállalatoknak többet kell fordítaniuk korszerű gépekre és berendezésekre, valamint kutatás-fejlesztésre (K+F) - figyelmeztetett az Európai Beruházási Bank (EIB) pénteken. Az EIB átfogó felmérésének egyik legérdekesebb fejleménye, hogy a következő három évre a vállalkozások beruházási prioritása az eszközök cseréje, ami különösen jellemző a magyarországi és az észtországi vállalkozásokra.

Az EIB több mint 12 ezer vállalat bevonásával készített felmérése szerint 2015-ben a térségben a cégek beruházási tevékenysége elmaradt az uniós átlagtól, de Szlovéniában, Csehországban és Horvátországban elérte vagy meg is haladta azt. A kilátások összességében kedvezőek, 2016-ban a régió szinte mindegyik országában több vállalat tervezte beruházásainak bővítését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés