Prémium szolgáltatások
Services requiring registration

Előfizetői tartalom

Tisztelt, Felhasználónk! Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.
Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, lépjen be a jobb oldali űrlapon, ellenkező esetben olvassa el tájékoztatónkat értéknövelt szolgáltatásainkról.

Lehetősége van emelt díjas SMS küldésével is hozzáférni a tartalomhoz.


Kisöpörték a padlást az OTP-nél

2016. március 4. - 06:50

A magyarországi és a bolgár OTP szép profitot termel, a kisebb leánybankok teljesítménye érdemben nem oszt, nem szoroz, az orosz és az ukrán bank viszont masszív veszteséget hozott össze az OTP-nek, nagyjából így foglalható össze 2015 az OTP-nél. A tavalyi utolsó negyedév nem lett különösebben fényes, a legtöbb eredménysoron elmaradtak a számok a várttól, csak extra tételek lendítették a profitot a vártnál sokkal magasabbra. Az viszont látszik, hogy tavaly szépen kisöpörték a padlást az OTP-nél, a bank nagy volumenben adott el és írt le hiteleket, így a késedelmes állomány aránya évek óta nem látott mélypontra esett, miközben a fedezettség tovább emelkedett, szépen megágyaztak a következő évek profitnövekedésének. Pozitívumok A bolgár bank elképesztően hasít: tavaly 52,5 milliárd profitot termelt, a saját tőke arányos megtérülés 21 százalékra emelkedett A csoportszintű céltartalékolás (52,7 milliárd forint) az előző negyedévhez, az egy évvel korábbihoz és az elemzői várakozásokhoz képest is alacsonyabb volt a negyedik negyedévben Örömteli, hogy tovább csökkent az anyabank ukrán kitettsége, a csoportfinanszírozás tavaly év végén már csak 107 milliárd forint volt A bankcsoport nettó hitel/betét mutatója 67 százalékra csökkent, a mutató a román és szerb leánybank kivételével mindenütt 100 százalék alá süllyedt A késedelmes hitelek aránya 4 éves mélypontra, 17 százalékra csökkent, ebben részleges leírások (78 milliárd forintnyi állomány) játszottak nagy szerepet. A fedezettség 93,4 százalékra javult Az OTP 2016-ra (a Touch Bankot leszámítva) semelyik leánybanknál, nem számol veszteséges működéssel A krími és kelet-ukrajnai kitettségekhez kapcsolódó további kisösszegű leírásokon kívül negatív korrekciós tétellel nem számol a menedzsment 2016-ban A magyarországi bankadó a 2015-ös 34,9 milliárd forint után (adózás után 28,6 milliárd forint) idén már csak 16,1 milliárd forint lesz (adózás után 13,2 milliárd forint) Negatívumok A legtöbb soron alacsonyabb eredményt hozott az OTP a negyedik negyedévben, mint amire az elemzők számítottak Csoportszinten tovább szűkültek a marzsok A fogyasztási hitelezésre épülő orosz és ukrán modell sérült, a hitelezés jelentősen visszaesett, kérdés, hogy a két ország lassú gazdasági talpra állása mellett hogyan épülhet vissza ez a biznisz Az orosz és az ukrán bank összesen 60 milliárd forint veszteséget termelt tavaly A tavalyi negyedik negyedévben a magyarországi, a bolgár és a horvát bankon kívül minden leánybank veszteséges volt...

Portfolio Terminál

Valós idejű BÉT, ATX 20 és DAX 30 indextagok

Egyszerűen használható felület, mely tökéletesen alkalmas tőzsdei kereskedéshez szükséges valós idejű árfolyamadatok mindennapi követéséhez.

 • A piacok előfizethetők a legjobb, vagy a legjobb 5 ajánlati mélységgel
 • A 3 piacon kívül világindexek, devizák, befektetési alapok, hírek érhetőek el
Előfizetés esetén díjmentesen használhatja a Portfolio Mobil alkalmazást (IOS, Android), illetve a Portfolio.hu cikkarchívumát.

Tekintse meg szolgáltatásunkat késleltetett árfolyamokkal ingyenesen.

Kapcsolat: sales@portfoliofinancial.hu
+36-1/327-4085

Markers Grafikonrajzoló

A Markers grafikonrajzoló a kezdő és középhaladó tőzsdézők és technikai elemzők számára elengedhetetlen döntéstámogató eszköz.
Elérhető adatok:

 • Részvények - BÉT, DAX30, ATX20 - valós időben és ajánlati könyvvel is!
 • Indexek - BUX, ATX, DAX, CAC40, PX50, WIG20, NASDAQ100, DOW
 • Devizák - EURHUF, CHFHUF, USDHUF, EURCHF, EURUSD - valamint egyéb, a magyar piacon releváns keresztárfolyamok.
 • Árupiac - Olaj, Arany, ezüst, platina, palládium
Ingyenes DEMO: Program letöltés és regisztráció. A megadott felhasználónévvel és jelszóval a demo program 7 napig érvényes.
A Markers grafikonrajzoló megvásárlásával a következő szolgáltatások használatára is lehetősége nyílik:
 • Portfolio Terminál (A Portfolio.hu Árfolyamok menüpontjában)
 • Portfolio Mobil alkalmazás (IOS, Android, http://m.portfolio.hu)
 • Portfolio.hu cikkarchívum
 • Portfolio Online Tőzsde felhasználók a kereskedési rendszerből elindíthatják, és bruttó 1990 Ft-os havidíj ellenében használhatják a Markers grafikonrajzoló programot.
További információk: https://www.portfolio.hu/markers

Kapcsolat: sales@portfoliofinancial.hu
+36-1/327-4085

TeleTrader Professional

Nemzetközi részvénypiacok, devizák, hírcsomagok, technikai elemző eszközök

A TeleTrader Professional egy teljes körű és testreszabható információs- és elemzőplatform választható hazai és nemzetközi valós idejű árfolyamadatokkal, hírekkel és a technikai elemzés széleskörű lehetőségeivel.

 • Hazai és nemzetközi valós idejű árfolyamok (részvénypiacok, deviza, nyersanyag, határidős piacok, stb.),
 • technikai elemzés középhaladóknak és profiknak (200 indikátor),
 • gyertyaalakzat-felismerés,
 • riasztások (árfolyamra, kulcsszavakra a hírekben, indikátorokra),
 • több képernyős funkció, testre szabható,
 • Tablet és okostelefon applikáció (IOS, Android)
Regisztráció 5 napos díjmentes DEMO-ra (azonos az éles rendszerrel, de csak késleltetett árfolyam adatokkal)
Részletekért kattintson ide

Kapcsolat: sales@portfoliofinancial.hu
+36-1/327-4085

Hírlevél

Érdeklik a legfontosabb híreink? Most pár kattintással feliratkozhat hírlevelünkre, akár tematikus bontásban.

Prémium tartalmak

 • Hírarchívum: 10 év teljes anyaga, közel 150 ezer cikk,
 • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái.
A prémium szolgáltatásokra SMS-ben is előfizethet. Az előfizetés módjáról olvassa el tájékoztatónkat.

Bejelentkezés
Login
Felhasználónév:Username:
Jelszó:Password:
 
Prémium