Előfizetői tartalom

100 milliárd forint visszafizetésére is kötelezheti az EU a Malévot

Portfolio
Olyan helyzet alakult ki, hogy úgy éreztük, itt az ideje annak, hogy nyilvánosságra hozzunk olyan információkat, amiket részben a folyamatban lévő tárgyalások, részben pedig az EU eljárás miatt nem tehettünk - kezdte előadását Fellegi Tamás a "Fehér Könyv a Malév örökségéről" című kiadvány összefoglalásáról, amit a Malév jelenlegi helyzetéhez vezető lépésekről adott ki a NFM. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy idén még biztosan nem értékesíti az állam a Malévot és hogy jövőre várható az EU-vizsgálat eredménye, ami megállapíthatja, hogy tiltott állami támogatást kapott a Malév a 2010 előtti időszakban. Ennek eredményeként akár 100 milliárd forint visszafizetésére is kötelezhetik a Malévot (kamatok nélkül).

Arra a következtetésre jutott a kormány, hogy egy nemzeti légitársaságra szükség van, foglalkoztatási, adó és költségvetési kérdések miatt is, és miközben megpróbálja a Malév helyzetet rendbe rakni a kormány, egy tőkeerős befektetőt kell keresnie. Fellegi Tamás kiemelte, hogy a cég eredményessége javul, októberben nyereségesen működött a cég és várhatóan november...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés