Előfizetői tartalom

10 ember, akivel mindenki cserélne fizetést

Portfolio
Sejteni lehet, hogy nem fillérekért dolgoznak a vállalatvezetők, de sokszor mégis mindenki meglepődik, amikor kiderül, hogy mekkora összeget visznek haza a cégek első emberei. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mesés fizetésekkel nagy felelősség is jár. A héten a Microsoft februárban kinevezett vezetője közölte, hogy 80 millió dollár feletti, vagyis több mint 20 milliárd forintos fizetést kap idén. Ezzel bekerült a legjobb fizetett vezetők közé, de ki az, aki még nála is többet keres? Volt, aki 34 milliárd forintot vihetett haza tavaly.

8.-10.. Tavaly átlagosan egy vállalat vezérigazgatója 331-szer keresett többet az Egyesült Államokban, mint egy dolgozó, de a legjobban fizetett vezető fizetése a 4028-szorosa volt az átlagfizetésnek. A héten a Microsoft februárban kinevezett vezérigazgatójáról, Satya Nadelláról derült ki, hogy több mint 80 millió dolláros kompenzációs csomagot kap. De még így sem ő lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés