Előfizetői tartalom

130 forint osztalékot fizethet az Alteo

Portfolio
Az Alteo Group árbevétele 33 százalékos növekedéssel közel 14 milliárd forintra nőtt, míg az EBITDA szintű eredmény 62 százalékos emelkedéssel meghaladta a 2,3 milliárd forintot 2016-ban. A konszolidált adózott eredmény pedig megközelítette a 823 millió forintot - derül ki a társaság közgyűlése által még nem elfogadott, IFRS szerinti, konszolidált éves beszámolóból. A társaság vezetése a tavalyi 120 forintot követően idén 130 forint/részvény osztalék megfizetésére tesz javaslatot a közgyűlésének.

A vállalatcsoport árbevétele közel 14 milliárd forintot, nettó eredménye pedig megközelítőleg 823 millió forintot tett ki a 2016-os pénzügyi évben. Az árbevételből a hagyományosan erős tevékenységek, a villamosenergia-termelés és a hőértékesítés egyaránt 29-29 százalékot tett ki, míg az árbevétel 20 százaléka származott villamosenergia-kereskedelemből. A külső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés