Előfizetői tartalom

15 év után megint izgulhatunk

Portfolio
Tegnap a lélektanilag fontos 5000 pontos szint fölé került a Nasdaq Composite index, amire legutóbb a 2000-es évek eleji technológiai lufi csúcsán volt csak példa, ráadásul akkor is csak nagyon rövid ideig volt a mutató ilyen magasságokban. 15 évvel ezelőtt a nagy emelkedést igen heves összeomlás követte, alig két év leforgása alatt 1000 pontig zuhant vissza a Nasdaq. A befektetők ezek láttán joggal tehetik fel a kérdést: vajon most is hasonló katasztrófa várható? A helyzet most sok szempontból lényegesen más, mint 15 éve, így igencsak elhamarkodott lenne tőzsdei összeomlást vizionálni pusztán a Nasdaq index csúcsra futása láttán.

Kilőtt a NasdaqA tegnapi kereskedésben a Nasdaq Composite index az 5000 pontos lélektani szint felett tudott zárni, amire legutóbb a 2000-es évek eleji technológiai buborék csúcsán volt csak példa. Az 5008 pontos mostani értékkel egyébként igen közel kerültünk a mindenkori csúcshoz, ez már csak 40 pontra van a napi záróárak tekintetében. Az alábbi ábrán jól látható, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés