19 elektromos autó, amiről még soha nem hallottál

2017. június 17. 15:29    
nyomtatás
 
  • Kínában 49 százalékkal több elektromos autót adtak el májusban, mint egy éve
  • A Top 20-as lista legtöbb autója Európában teljesen ismeretlen
  • Az elektromos autók piaci részesedése még mindig 2 százalék alatti


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Kínában májusban 40 718 elektromos autót adtak el, ez 49 százalékkal több, mint egy éve. A legnépszerűbb, a Zhidou D2 volt, amiből 4 471 darab talált gazdára, ez az autó talán a Renault Twizy-hez hasonlítató városi kisautó, ami egy töltéssel legfeljebb 120 kilométert tud megtenni, maximális sebessége pedig 90 km/h. A lista további helyezettjei is olyan autók, amiknek a nevét nem sokan ismerik, egyedül a 13. helyezett Tesla Model X neve csenghet ismerősen, abból 850 darabot adtak el májusban. Bár a 49 százalékos növekedés szép, a teljes képhez hozzátartozik, hogy az elektromos autók piaci részesedése még mindig csak 1,4 százalék Kínában.

19 elektromos autó, amiről még soha nem hallottál

Forás: EV Obsession

Az év egészében már közel 135 ezer elektromos autót adtak el Kínában, az első öt hónapban a BAIC EC180-as modellje volt a legnépszerűbb, több mint 15 ezer eladott példánnyal.

19 elektromos autó, amiről még soha nem hallottál

Forás: EV Obsession


(EV Obsession)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium