Előfizetői tartalom

38 év után új vezetőt választ az afrikai olajnagyhatalom

Portfolio
Parlamenti választásokat tartottak szerdán Angolában, amelynek eredményeképp várhatóan új vezetőt választanak Afrika második legnagyobb olajtermelő államában, 38 év után először. A legnagyobb esélye a jelenlegi kormányzó párt védelmi miniszterének, Joao Lourencónak van a győzelemre, az azonban kérdéses, mennyiben fogja tudni teljesíteni a gazdasági fellendülésre vonatkozó ígéreteit, tekintettel az országot sújtó kiterjedt korrupcióra és nepotizmusra.

Bárki is nyeri az angolai választásokat, egy recesszióba süllyedt gazdaságú ország irányítását kell átvennie, ahol növekvő egyenlőtlenségek, szárnyaló infláció és magas munkanélküliség sújtja a polgárokat, miközben az olaj jelentette előnyökből alig-alig részesülhettek. Ráadásul a választás tisztaságával kapcsolatban is aggályok merültek fel azt követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés