3 millióért vennél autót? Pedig biciklit is kapsz ennyiért

2017. augusztus 13. 13:30    
nyomtatás
 
Világszerte egy sor olyan kerékpárt lehet kapni, melyek többe kerülnek, mint egy autó. nemrég a CNBC készített egy összeállítást ezekről a biciklikről, melyeket jellemzően profi versenyzők használnak.


A CNBC nem állította, hogy a világ legdrágább kerékpárjait találta meg, mindössze megpróbáltak bemutatni néhányat, melyek közel tízezer fontba (3,3 millió forintba) kerülnek jelenleg a piacon. Ez az összeg majdnem a duplája például egy Dacia Sandero 6000 fontos árának, dollárban pedig a 13 ezres összegért már egy Nissan Versát lehet kapni Amerikában.

Itt van például rögtön elsőként a brit Evans Cycles által fejlesztett BMC Teammachine, melyet sokan csak a világ legnyerőbb kerékpárjának tartanak, annyi versenyt nyertek vele. A 10 ezer fontos árért cserébe már elektromos váltót és tárcsaféket is ad a gyártó.

3 millióért vennél autót? Pedig biciklit is kapsz ennyiért


Forrás: Evans Cycles


A legtöbb speciális kerékpár váza karbon-ötvözetből készül, ezek közül is kiemelkedik a német Canyon Ultimate CF Evo névre keresztelt modellje, mely 11 600 fontba kerül. Aki ezt az összeget kifizeti, az cserébe elmondhatja, hogy valószínűleg a világ egyik legkönnyebb biciklijén ülhet, hiszen a váz anyaga a japán védelmi minisztérium tesztjén is átment - írja a CNBC.

Vannak olyan kerékpártok, melyeknek limitált példányszámuk adja az egyediségüket, akárcsak a sportkocsik esetében. Az egyik olasz gyártó például Ernesto Colnago vállalkozó 85. születésnapjára fejlesztett egy járgányt, melyből stílszerűen mindössze 85 darab készült. Aki ezek közül egyet megvesz kicsit több mint 3 millió forintért, az elmondhatja, hogy ugyanolyan bicaja van, mint Luca di Montezemolo volt Ferrari-főnöknek.

3 millióért vennél autót? Pedig biciklit is kapsz ennyiért


Forrás: Sigmasport


Természetesen az is előfordulhat, hogy egy kerékpár a speciális használat miatt kerül annyiba, amennyibe. Erre példa a Cervelo triatlonra fejlesztett biciklije, amivel valószínűleg senki nem szaggatna végig a városon, és nem csak azért, mert furcsán néz ki, hanem azért, mert 4,5 millió forintba kerül. Érdekesség, hogy a váltók már vezeték nélkül működnek, így a kábeleket is sikerült megspórolni.

3 millióért vennél autót? Pedig biciklit is kapsz ennyiért


Forrás: Cervelo


A címlapkép forrása: Philippe Lopez/AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium