Előfizetői tartalom

4 ábra arról, hogyan terjed az elektromos autózás

Portfolio
Jelenleg alig több mint 1 millió elektromos autó rohangál az utakon, de a következő években robbanásszerű felfutás jöhet az értékesítésekben, az állami ösztönző programok, az akkumulátorok hatékonyságnak javulása és a költségek csökkenése miatt egyre vonzóbb alternatíva a belsőégésű motorokkal szerelt autókkal szemben az elektromos autó.

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) legfrissebb becslései szerint 2015-ben 1,26 millió elektromos autó közlekedett az utakon a világban. A legtöbb az Egyesült Államokban és Kínában, amin nem is lehet csodálkozni, tekintve, hogy a világ két legnagyobb autópiacáról van szó. Amerikában jelenleg mintegy 400 ezer elektromos autó rója az utakat, ami bár masszív növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés