58 milliárd forint lehet a Mol-osztalék

2017. március 13. 17:41  english version   
nyomtatás
 
Ülést tartott a Mol igazgatósága, amelyen a vezető testület úgy döntött, hogy a tavalyinál 10 százalékkal több, 58 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek, amelyet április 13-án tartanak meg.

Kereskedés Mol-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Mol igazgatósága 2017. március 13-án tartott ülést, amelyen a következő határozatot hozta meg:

  • Az előző évek fokozatosan növekvő osztalék fizetési trendjének folytatásaként, a 2016. üzleti évre vonatkozóan az igazgatóság azt javasolja a közgyűlésnek, hogy az egy részvényre jutó osztalék (DPS) 10 százalékkal 625 forintra növekedjen az előző évi 567 forintról. Ennek megfelelően az igazgatóság 58 006 955 625 forint teljes osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek a 2016-ös üzleti évre vonatkozóan - figyelembe véve a saját részvények várható számát.


A tavalyi évben a Mol összesen 55 milliárd forint osztalékot fizetett ki. Az 2014-es eredmény után 50 milliárd forint osztalékot fizetett a Mol, az egy részvényre jutó osztalék 485,49 forint volt.

Mindemellett a hazai olajtársaság azt is közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy éves rendes közgyűlését 2017. április 13-ára hívja össze. A napirendi pontok között a 2016-os üzleti év lezárása mellett szerepel az alapszabály tervezett módosítása; igazgatósági, felügyelő bizottsági és audit bizottsági tagok választása; valamint törzsrészvények névértékének módosítása is.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium