Előfizetői tartalom

7 kérdés, 7 válasz a zuhanó görög tőzsdéről

Portfolio
Öt hét zárva tartást követően ma kinyitott a görög a tőzsde, és bár lehet már kereskedni, egyes korlátozások továbbra is érvényben maradtak. A részvények shortolása továbbra is tilos, és a tőkekorlátozások miatt az országon belüli utalásokból sem lehetséges görög részvények vásárlása. Az alábbiakban öszegyűjtöttünk néhány fontos kérdést és választ a görög részvénypiac zuhanásával kapcsolatban.

Miért zárták be a tőzsdét?Görögországban tőkekorlátozásokat vezettek be, melyekre az elmúlt hónapokban felgyorsult görög banki betétkivonás fékezése érdekében volt szükség. A görög bankok ugyanis likviditási válsággal néznek szembe: a betétek kivonása mellett az IMF-hiteltörlesztések június végi felfüggesztése azzal is fenyegette Görögországot, hogy az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés