A BKK-ügyben érintett T-Systems-vezetők egyike sem dolgozik már a cégnél

2017. szeptember 12. 20:24    
nyomtatás
 
  • Nem maradt személyi áldozatok nélkül a nyár nagy botránya
  • Az ügyben érintett két vezető is távozott a cégtől


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A nyár nagy sztorija volt, hogy gyakorlatilag pár nappal az indulás után egyből hackertámadás érte a BKK online bérlet- és jegyvásárlási rendszerét és a gyanú szerint illetéktelenek fértek hozzá a BKK rendszerében tárolt személyes adatokhoz is. A hibák természetesen a rendszer fejlesztőjét, a T-Systemset terhelik, ami nem is maradt következmények nélkül. A hwsw.hu értesülései szerint az online jegyértékesítési rendszerért felelős két vezetőt kirúgta a vállalat. A távozásokkal kapcsolatban a Magyar Telekom nem adott ki közleményt, de a portál megkeresésére a cég sajtóosztálya megerősítette, hogy a két döntéshozó egyike sem munkavállalója már a vállalatnak.

Egyébként pont a két elbocsátott vezető volt az, aki az ügy kipattanása után villámgyorsan megszervezett sajtótájékoztatón képviselte hivatalosan a T-Systemset. Lakatos András, a T-Systems állami cégekért felelős üzletági igazgatója volt, ebben a szerepében ő írta például alá a T-Systems részéről a BKK-val kötött új szerződést. Lakatos üzletága egyébként a T-Systems egyéb "rendes" részeitől szinte teljesen függetlenül működött, kimondottan a közlekedési és egyéb állami cégek beszerzéseire szakosodva. Lakatos eredetileg is a közlekedési informatikai részleget vitte a cégen belül, innen léptették elő 2016 januárjában a teljes kormányzati üzletág élére.

A másik érintett Takács József, a T-Systems informatikai biztonságért felelős igazgatója volt. Akkor ő nyújtott tájékoztatást a rendszert ért támadásokról és magyarázta meg azt is, hogy a cég miért jelentette fel az egyik hibát bejelentő fiatal diákot. Az ügyben akkor nyomozás indult, a vádat azonban később az ügyészség visszavonta, mivel úgy ítélték meg, a cselekmény nem veszélyes a társadalomra.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium