A Lufthansáé az Air Berlin nagy része

2017. október 12. 11:30    
nyomtatás
 
Másfél milliárd euróért veszi meg az Air Berlin egy részét a Lufthansa - jelentette be a Lufthansa vezérigazgatója a Reuters tudósítása szerint. Ma délután írják alá a megállapodást - ígéri Carsten Spohr.

Kereskedés Lufthansa-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A megállapodás értelmében a Lufthansához kerül az Air Berlin 81 repülőgépe és 3000 dolgozója. A csőd pillanatában 105 repülőgépe volt az Air Berlinnek és több mint 8000 dolgozója.

A várakozások szerint az Európai Unió az év végéig hagyhatja jóvá a tranzakciót.

Az európai légitársaságok papírjai emelkednek a ma délelőtti kereskedésben a hírre, a Lufthansa több mint 3 százalékos pluszban áll, az Air Berlin pedig 44 százalékot emelkedett (30 centig).

A Lufthansáé az Air Berlin nagy része

Kapcsolódó cikkek:

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium