Előfizetői tartalom

A szomszédodban is megépülhetett volna Paks 2?

Portfolio
Durva mellébeszélés folyik a nukleáris energiáról a klímavédelemmel összefüggésben - fogalmazott a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Paks 2 projekt aktualitásairól tartott előadásában Aszódi Attila azt mondta, a klímavédelem, ellátásbiztonság és gazdaságosság prioritásai egyaránt az új atomerőmű megépítése mellett szólnak. A kormánybiztos érdekes részleteket osztott meg a hazai atomerőművi kapacitás engedélyezésének, tervezésének folyamatáról is. Kiderült például, hogy a korábbi években nem csak a paksi helyszínt vizsgálták mint az erőmű lehetséges megvalósítási helyszíne.

Rossz célpont?Sokan azt sugallják, hogy csak a megújuló energiaforrások számítanak egyben tiszta energiaforrásnak is: ez nyilvánvalóan nem igaz - mondta a BME tömött előadó termében Aszódi Attila, aki szerint ezért a zöldek rossz célpontot választanak maguknak, amikor az atomenergiát támadják. A Paksi Atomerőműnek is köszönhetően Magyarország a szén-dioxid-emisszió tekintetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés