A hús-vér brókereké a jövő

2017. január 12. 07:38    
nyomtatás
 
A New York-i tőzsde (NYSE) bejelentette, hogy kiterjesztené a nyílt kikiáltásos kereskedést valamennyi amerikai részvényre.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bővíteni készül a nyílt kikiáltásos kereskedés során elérhető részvények mennyiségét a New York-i tőzsde, a tervek szerint ezáltal kereskedhető lenne ebben a formában az összes amerikai értékpapír, köztük a Nasdaq-on forgó termékek, és valamennyi tőzsdei termék.

Mindez azt jelzi, hogy az Intercontinental Exchange (ICE) továbbra is jelentős beruházásokat hajt végre a New York-i tőzsde nyílt kikiáltásos kereskedési rendszerében. A mostani lépések célja a transzparencia és a hatékonyság további növelése.

A New York-i tőzsde jelenleg az egyik legaktívabb a nyílt kikiáltásos kereskedésben. Az NYSE csoport a legnagyobb forgalmú tőzsde Amerikában, 2017 végére a teljes 8600 amerikai részvény kereskedhető lesz itt.

Az utóbbi években a tőzsde számos fejlesztést és stratégiai beruházást vitt véghez, ezek között volt az NYSE Pillar kereskedési rendszer kifejlesztése.

Mégis fontos az ember


Az utóbbi évtizedekben a tőzsdéken a kereskedés erősen az online felületek felé tolódott el, sok helyen a nyílt kikiáltásos rendszert megszüntették. Ezek az automatizált kereskedési rendszerek elsősorban a gyorsaságra helyezik a hangsúlyt, a részvényeket pedig jellemzően úgy allokálják le, hogy a legelőször érkező vevőt szolgálják ki a leggyorsabban.

Többen kritikát fogalmaztak meg ezzel kapcsolatban, mondván, hogy meglehetősen egyenlőtlen terepet teremt a kereskedéshez, hiszen sok robot a másodpercek töredéke alatt képes kereskedni, a technológia pedig emiatt előnybe tud hozni bizonyos szereplőket.

A nyílt kikiáltásos kereskedés, melyet a New York-i tőzsde alkalmaz, egyidejűleg több befektetőnek is lehetőséget ad kereskedni ugyanazon az áron, függetlenül attól, hogy a megbízásaik mikor futottak be. A gyorsaság itt nem elsődleges szempont.
Egyesek szerint a nyílt kikiáltásos kereskedés kibővítése a brókerek számának növekedését eredményezheti.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium