Előfizetői tartalom

A koreai csoda titka! - Mitől sikeres a KIA és a Hyundai?

Gayer Attila, CFA
A globális autóiparban az elmúlt évek egyik legnagyobb fejlődése a dél-koreai gyártókhoz köthető, a KIA és a Hyundai jelentős stratégiai átalakuláson ment keresztül, aminek köszönhetően profitabilitásuk már a vetekszik a német prémium gyártókéval. Bár a globális autóértékesítésen belül az említett társaságok piaci részesedése továbbra is alacsony, az elmúlt években számottevő előrelépés volt megfigyelhető ezen a téren is, a pozitív tendencia pedig jó eséllyel a jövőben is folytatódhat. Az alábbiakban részletesen is megvizsgáltuk a koreai autógyártóknál lezajlott fontosabb változásokat, melyek a koreai autóipari részvények elmúlt 5 évben mutatott drasztikus emelkedését magyarázhatják.

Kirobbanó formában a koreai autógyártók. Az elmúlt években az autóipari részvények a világ főbb régióiban a piaci átlagot felülmúló teljesítményt mutattak, e tekintetben talán Európa bizonyult csak lemaradónak, ez persze nem meglepő a régóta húzódó adósságválság, és annak potenciális további negatív hatásai következtében. 2009 eleje óta a Stoxx 600 index 36%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés