Előfizetői tartalom

A kristálygömb nem hazudik, most jön az összeomlás

Mi lenne, ha létezne egy olyan kristálygömb, amelyik helyesen előre jelzi a globális gazdasági folyamatokat, ezzel kapaszkodót adva a befektetőknek abban, hogy éppen adni vagy venni kell? Sokan úgy gondolják, hogy ezt már régen megtaláltuk, és úgy hívják, hogy Baltic Dry Index (BDI). A baj csak az, hogy ez a kristálygömb vagy elromlott, vagy világvégét jelez. Vagy egyszerűen csak sokan félreértik a jelzéseit.

Itt a végeA tőzsdék általában a jövőt árazzák, a befektetők igyekeznek olyan indikátorokba kapaszkodni, amelyek a többség véleménye szerint előre jelzik, hogyan alakul a konjunktúra, élénkül-e a fogyasztás, az ipari termelés, a kereskedelem, vagyis hogy végső soron venni vagy eladni érdemes-e a gazdasági folyamatokra érzékenyen reagáló tőkepiaci termékeket. A Baltic...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés