Előfizetői tartalom

A Molt igazolja az INA elemzése - Fenntarthatatlan a sziszeki finomító

MTI
Hosszú távon nem tartható fenn és veszteséget termel a sziszeki finomító - közölte az INA horvát olajipari vállalat az MTI-hez eljutatott közleményében, amelyben az általa megbízott Deloitte nemzetközi tanácsadó cég elemzésére hivatkozik. A következtetés gyakorlatilag megegyezik a Mol álláspontjával, miszerint nincs értelme pénzt és energiát fektetni a horvátországi Sziszekben található olajfinomító életben tartására.

Az INA üzleti eredményében 2016-ban a sziszeki finomító 194 millió kuna (8 milliárd forint) negatív pénzforgalmat (cash-flow) generált, míg a vállalat alapvető üzleti tevékenységéből eredő nyereségére 264 millió kuna (10,9 milliárd forint) negatív pénzügyi hatással volt. Ez a trend folytatódott 2017 első fél évében is, amikor a negatív pénzforgalom 113 millió kuna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés