A nap végére magához tért a magyar tőzsde Percről-percre

2017. március 9. 17:03    
nyomtatás
 
Zajlanak az események a magyar kispapírok között, az elmúlt napokban nagyot emelkedett Konzum és FuturAqua árfolyama limittel 20 százalékot esett, míg az Opimus papírjaival felfüggesztették a kereskedést, mivel a kibocsátó ma tájékoztatta a tőzsdét, hogy jelenlegi információi szerint a következő napok során olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bezárt a BÉT 2017.03.09 17:03

A nap második felében beindult az emelkedés a magyr tőzsdén, a BUX végül 1,3 százalékot pluszban zárta a napot. A blue chipek közül a Mol 3,1 százalékot, az OTP és a Mol 0,8 százalékot, míg a Magyar Telekom papírjai 0,4 százalékot erősödtek.

Megint kiakasztották Mészáros Lőrinc cégének az árfolyamát 2017.03.09 09:53

Ma már megremegtek a kezek a hazai kispapíroknál, az elmúlt napok elképesztő ralija után, a Konzum részvényei limittel 20 százalékot estek. Ez annak tudható be, hogy tegnap, piaczárást követően érkezett a bejelentés, hogy a Konzum PE Magántőkealap (ajánlattevő) kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a Konzum valamennyi részvényese számára, ezt már be is terjesztette a Magyar Nemzeti Bank részére, amely azonban a vételi ajánlatot még nem hagyta jóvá. A tranzakció lebonyolítására az ajánlattevő az MKB Bankot bízta meg. A nyilvános vételi ajánlatra azért kerül sor, mert a Konzum összehangoltan eljáró nagytulajdonosainak közvetlen befolyása összesen 75 százalék (Konzum PE Magántőkealap 45%, Mészáros Lőrinc 19,57%, Jászai Gellért Zoltán 10,43%), ebben az esetben pedig ajánlatot kell tenni a többi, közkézen forgó részvényre.

Tegnapi cikkünkben már írtunk arról, hogy mik a veszélyei a kispapírokkal való kereskedésnek, ha sztori van, mint most a Konzumnál, akkor nem csak venni, de eladni sem könnyű, ezt láthatjuk ma is. A Konzum mellett a FuturAqua is 20 százalékot, míg az OTT one papírjai 9 százalékot estek.

Az elmúlt napokban nagyot emelkedett Opimus részvényeivel ma felfüggesztették a kereskedést, mivel a kibocsátó ma tájékoztatta a Tőzsdét, hogy jelenlegi információi szerint a következő napok során olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja.

Mérsékelten esnek a tőzsdék Nyugat-Európában, a DAX, a CAC 40 és az FTSE 100 is 0,3 százalékot esett.

A hazai tőzsde is jól beleillik az európai képbe, a BUX 0,3 százalékot gyengült. A blue chipek közül a Richter 0,7 százalékot, a Mol 0,5 százalékot, az OTP 0,1 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékot erősödött.

Megint kiakasztották Mészáros Lőrinc cégének az árfolyamát

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír



Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium