Előfizetői tartalom

A Ryanair szerint több mint gyanús az Air Berlin csődje

MTI
Nagy port kavart az Air Berlin csődje tegnap, a részvények árfolyama a bejelentés óta közel 60 százalékot szakadt. A csőd bejelentésével párhuzamosan a Lufthansa jelezte, hogy támogatja a német kormányt az Air Berlin újrastrukturálásában, akár az Air Berlin egyes részeinek átvétele is az opciók között van. Erre reagált ma a Ryanair, aki ezt a lépést kartellgyanúsnak tartaná.

A Lufthansa a német és az európai versenyjogi hivatalhoz fordul amiért kartellgyanút feltételez az Air Berlin és a Lufthansa között. A társaság véleménye szerint a mesterségesen létrehozott csődeljárás azt szolgálja, hogy a Lufthansa adósságok nélkül átvehesse az Air Berlint. Szerintük ez egyértelműen egy összeesküvés. Matthias Machnig gazdasági államtitkár visszautasította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés