Előfizetői tartalom

A számok nem hazudnak: dönti magába az olcsó sört a magyar

Portfolio
Az elmúlt években lassult a sörfogyasztás növekedése, azonban egyes országokban továbbra is rendkívül népszerű a folyékony kenyér. Bár a csehek messze a legtöbb sört fogyasztják éves szinten, ennek ellenére Írországban mégis sokkal többet költ a lakosság erre a célra. Érdekes, hogy a sörfogyasztás alapján mi, magyarok is előkelő helyen szereplünk annak ellenére, hogy relatíve keveset áldozunk ezen szokásainkra.

Lassul a sörpiac növekedése Mint ahogy arról az egyik korábbi cikkünkben is írtunk, a válságot követő években lassult a globális sörpiac növekedése: míg a válság előtti években 5-6 százalékkal bővült a piac, az utóbbi években kisebb növekedés volt megfigyelhető, tavaly már csak kevesebb mint 1 százalékkal nőt a sörtermelés.Mivel az utóbbi években jelentős konszolidáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés