Előfizetői tartalom

A "Szupercsütörtök" adhat irányt a piacoknak (QUAESTOR)

Portfolio
Részvénypiaci fronton továbbra sem kell fontosabb vállalati gyorsjelentőre számítani sem az Egyesült Államokból, sem pedig Európából. A tengerentúlon a július 4-i ünnep miatt rövidített hét lesz, azonban a hosszú hétvége után az Alcoa keddi publikációjával már beindul a második negyedéves jelentési szezon, Európában erre még két-három hetet várni kell. Addig azonban nemigen látnak nagyobb kockázatot a befektetők, erre enged következtetni, hogy a VIX index továbbra is több éves mélypont közelében, 11 pont körül mozog. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne fordulhatna elő időnként korrekció a nagy raliban, de a befektetők látszólag nem vesznek tudomást a rossz makroadatokról - tökéletes példa erre a múlt heti lekorrigált (-1,0%-ról -2,9%-ra) első negyedéves amerikai GDP-adat, aminek a napján az S&P 500 index 0,5%-ot tudott emelkedni.

Az Ernst & Young (EY) tanulmánya szerint a rekord magas árfolyamszintek utáni piaci hajsza világszerte még több vállalatot csábít a tőzsdére. Németországban is ezek a folyamatok erősítették a piacot, hangsúlyozta az intézet hétfőn publikált jelentésében. A pozitív trend kedvező, részvénykibocsátásokban gazdag évet vetít előre 2014-ben Németországban, amely 2007 óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés