Előfizetői tartalom

A Tesla bebizonyította, hogy egy cent is piszok sokat számít

Ezért kár volt fennmaradni, igazából semmi izgalmasat nem tartogatott a Tesla első negyedéves beszámolója, néhány információmorzsát leszámítva. Akkor az árfolyam mégis mire ugrott meg, kérdezhetik most sokan. Elsősorban arra, hogy Elon Musk korábbi kommunikációja alapján az elemzői várakozásoknál gyengébb negyedéves eredményre lehetett számítani, a konszenzushoz képest viszont sikerült 1, leírom betűvel is, egy centtel kisebb veszteséget elszenvednie a vállalatnak. Ami még említésre méltó, és pozitívan hathatott az árfolyamra, az a gyártás felpörgetése, 2 500 darab Powerwall és 100 darab Powerpack értékesítése, a korábban beharangozott teljes évre vonatkozó értékesítési darabszám megerősítése és a működési költségek csökkentése. Továbbá Musk újabb ígéretei, amelyek szerint 2016 végén legyártják az első akkumulátor cellát Nevadában, a Model 3 tényleg jön 2017 végén és már 2018-ban el fogják érni a korábban 2020-ra tervezett 500 ezer darabos éves gyártást. Ennyi. A többit tényleg csak a fanatikusok olvassák el.

Piszok sokat tud néha számítani 1 centA Tesla 14 820 darab járművet értékesített az első negyedévben, ami elmaradt a korábban beharangozott 16 ezres darabszámtól. Jó hír viszont, hogy a gyártás területén sikerül új rekordot elérnie a vállalatnak, összesen 15 510 autót (12 851 Model S és 2 659 Model X) állítottak elő.Közel 1,6 milliárd dollárra nőt a cég árbevétele...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés