Előfizetői tartalom

A tőzsdei rali végét jelzi a kötvénypiac?

Portfolio
A Strategic Financial Group munkatársa, Lincoln Ellis szerint a kötvény és részvénypiacok teljesítménye egyre inkább elválik egymástól, ami meglátása szerint aggodalomra adhat okot - írja a Business Insider. Bár a kötvénypiacok előrejelző szerepét rontja a Fed extrém laza monetáris politikája, ha a kamatok elmozdulnak a jelenlegi, nulla körüli szintekről, az a részvénypiacok emelkedését megakaszthatja.

A pénzügyi világban a termékeket a kockázatmentes befektetésekhez viszonyítva árazzák a befektetők. Amikor a kamatok alacsony szinteken tartózkodnak, a befektetők a hozam reményében a kockázatosabb eszközöket keresik, ilyenek a részvények és a vállalati kötvények. Az amerikai jegybank lényegében 5 éve nulla közelében tartja az irányadó rátát, azonban ha a stimulus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés