A világ legnagyobb autógyártóját építette fel, de most kiszállhat az üzletből

2017. március 20. 09:45    
nyomtatás
 
A Volkswagen-csoport korábbi elnöke, Ferdinand Piech eladhatja meglévő részesedését a Porsche Automobil Holdingban. Az üzletre még a Porsche éves rendes közgyűlése előtt sor kerülhet a Bild am Sonntag értesülései szerint.

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A Porsche SE pénteken jelentette be, hogy Ferdinand Piech megválna a vállalatban meglévő 14,7 százalékos részesedésétől, amelynek értéke legalább 1,1 milliárd euró lehet. Kiderült az is, hogy bár folytak tárgyalások arról, hogy a Volkswagen-csoport korábbi elnökének részesedését döntően a Piech és a Porsche család más tagjai veszik meg, erről nem született végleges döntés.

A Piech és a Porsche család a Porsche Automobil Holdingon keresztül birtokolja a Volkswagen-csoport legnagyobb részvényhányadát. Az a vevő, aki végül megszerzi majd Piech részvénycsomagját, 7,35 százalékos részesedést szerez a Volkswagen-csoportban.

A világ legnagyobb autógyártóját építette fel, de most kiszállhat az üzletbőlA részvénycsomag egyébként már a Porsche éves rendes közgyűlése, vagyis május 30-a előtt gazdát cserélhet. A német lap kiemelte, ha Ferdinand Piech tényleg megválik majd részesedésétől és 80 évesen visszavonul, akkor egy korszak zárulhat le a Volkswagen-csoportnál. Piech volt az ugyanis, aki több autómárka megvásárlásával és folyamatos terjeszkedéssel a világ legnagyobb autógyártójává tett a Volkswagent.

(Automotive News Europe)

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Jochen Lübke

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium