Előfizetői tartalom

A Yahoo tündöklése és bukása

Magasról lehet csak igazán nagyot zuhanni - bizonyította be a Yahoo az elmúlt két évtizedben. Hétfőn a cég bejelentette, hogy eladja internetes üzletágát a Verizonnak, ezzel gyakorlatilag vége a Yahoo-nak, az internet úttörőjének. A 90-es évek elején a Yahoo neve egyet jelentett az internettel, az utóbbi évek már csak a vergődésről szóltak, még Marissa Mayer sem tudott csodát tenni.

Így kezdődött...A Yahoo alapítása már-már klasszikusnak mondható az internetes cégek között, egy kis kaliforniai kollégiumi szobában született meg az internetes oldalakat katalogizáló honlap ötlete. 1994 januárjában, az internetes korszak hajnalán a Stanford Egyetem két hallgatója, Jerry Yang és David Filo elindította oldalát, amit csak úgy hívtak, mint "Jerry és David útmutatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés